Injektált szigetelés

Nyomásos injektálás

A szigetelendő falba, 12 mm átmérőjű furatokat készítünk 12-cm furattávval, majd ezekbe nyomás megtartó injektáló szelepeket (packereket) rögzítünk.
Ezután egy speciális géppel 1-300 bar nyomással juttatjuk be a szigetelőanyagot, mely függően a fal anyagától, nedvességtartalmától, lehet műgyanta, szilikon, kovásító oldat vagy krém.

A gép által biztosított nyomás és a szelepek nyomásmegtartó képessége biztos garancia arra, hogy még a legtömörebb építőanyagot is minden pórusában átjárja az ilyen módon bejuttatott szigetelőanyag.

Egy vízre habosodó kétkomponensű műgyanta injektálásával vízbetöréseket is meg tudunk szüntetni.

Munkánkhoz a Remmers Kft., a MC-Bauchemie Kft., ill. a Mapei Kft által forgalmazott szigetelőanyagot alkalmazzunk, amelyek rendelkeznek minden szükséges magyar minősítéssel és tanúsítvánnyal.

  

Krémes (alacsony nyomású) injektálás

A szigetelendő falba, 12 mm átmérőjű furatokat készítünk 12 cm tengely-furattávval. A furatokat a talajszint (kívülről) vagy a padozat (belülről) magasságában kell fúrni. A szigetelő krémet a furat átmérőhöz igazított besajtoló tömlővel egy kis nyomású préssel juttatjuk a falazatba a furatokon keresztül teljes feltöltöttségig. A feltöltés után a furat lezárásra kerül szigetelő vakolattal.   A szigetelő krém különösen alkalmas tégla, terméskő, vegyes falazat vizesedésének megállítására.

Munkánkhoz a Remmers Kft által forgalmazott Injektion Cream 80 illetve a Kiesol C. szilán bázisú speciális krémeket alkalmazzuk., amelyek rendelkeznek minden szükséges magyar minősítéssel és tanúsítvánnyal.

Az épület szigetelésének elkészítése után szükséges a falazatok salétrommentesítése.

Az épület falazata (vakolat) a kapillárison keresztül a nedvességet felszívta. A vízben lévő ásványi sók az épület falazatában, valamint vakolatában a higroszkopikus tulajdonságuk révén roncsolást végeznek, ezért szükséges a felázott, felvizesedett vakolatot eltávolítani, a nedvesedési vonal + 70 cm ráhagyással. A vakolat leverés után a falfelületét meg kell tisztítani, a megtisztított falfelület sótalanítani kell. A sótalanítás után hidrofóbizált légpórusos vakolat kerül felhordásra, ami biztosítja a falfelület kipárolgását, a falban lévő sók elraktározását. Erre a vakolatrendszerre azért van szükség, mert a sima normál vakolat nem képes a falban lévő ásványi sóknak ellenállni, így száradás után is károsodhat. A hidrofóbizált légpórusos vakolat előnye, hogy a fal felületén kipárolgó ásványi sókat elraktározza, megkötés, megszilárdulás után hidrofób (nem képes a környezetéből nedvességet magába szívni).  Az elkészített, megszilárdult légpórusos vakolatra minden esetben csak lég- és páraáteresztő festés vagy felületképzés alkalmazható.

Belső oldali bevonat szigetelés

Alkalmazott anyagok:

 • Mapei Planiseal 88
 • Remmers WP Sulfatex
 • Vandex BB 75
 • Aquaseal 2K/M prémium
 • Penetrát speciális szigetelő bevonat

Alkalmazási terület:

Pincék alagsorok lábazatok utólagos belső víz szigetelésére a talajjal érintkező fal felületekre. Talajvíz, illetve-nedvesség beszivárgásának kitett falazatok javítására 1 atmoszféra negatív oldali víznyomás esetén is nagy szulfát állósággal, sóval terhelt felületre.

FONTOS!

Minden bevonat szigetelés meg kell védeni, vagy aljzatbetonnal, burkolattal, illetve a függőleges felületeket légpórusos vakolattal.

background

Székhelyünk

 • 2330 Dunaharaszti Templom u. 13/B.
 • Mobil: +36 70 333 1974

Telephelyünk

 • 3527 Miskolc Vágóhíd u. 4-6. sz. II. em.
Írjon és felvesszük Önnel a kapcsolatot 24 órán belül, vagy hívjon minket: 08:00 - 15:00 óra között.

Szombat, Vasárnap zárva vagyunk.

  Üzenjen nekünk!

  Írja le részletesen, miről szeretne információt kapni. Ha épületszerkezeti hibát szeretne megjavíttatni, kérjük írja le a pontos körülményeket. Fal típusa, milyen jellegű hibát tapasztalnak, a hiba kiterjedése, stb. 24 órán belül munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot.

  Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót.