A telepítés technológiája

A rendszer elhelyezése mindenkor előzetes diagnosztikai vizsgálatot, műszeres nedvességmérést és tervezést igényel. A feldolgozott adatok alapján elkészített terv szerint a telepítés az alábbi technológiai sorrendben történik.

 • potenciálmérési helyek létesítése
 • nedvességmérési pontok elhelyezése
 • műszeres nedvességmérés CM 1000 mérési eljárással
 • potenciálkülönbségek mérése
 • AQUAPOL készülék felszerelése (mennyezetre rögzítve)
 • fél óra várakozás, épületanalízis készítése, alaprajz készítése
 • újabb potenciálkülönbségek mérése
 • beüzemelés
 • mérési jegyzőkönyv készítése
 • védőburkolat elhelyezése, rögzítése (szükség esetén)
 • mérési eredmények értékelése
 • papírok kitöltése

Potenciálmérési helyek létesítése: 

A falazat kritikus pontjain a készülékek által legkevésbé „belátható részeken”

Nedvességmérési pontok meghatározása elhelyezése:

A falazat kritikus részein történik a nedvességmérés. A mérési profilok a padlószinttől indulva emelkednek 25 cm-es furattávolsággal mindaddig, amíg száraz értéket nem mérünk. A mérési helyek darabszáma 8-12 db között változó, valamint helyenként 4-7 magassági profil készül.

Műszeres nedvességmérés:

A mérés CM 1000 mérési eljárással készül.  A mérés lényege: A falazatból kivett furatmintákból (5 vagy 10 gr), karbit mész reagensre előálló nyomásérték leképezi a minta nedvességtartalmát, ami átszámítható CM súly % értékre. Ezen mérési eredményeket írásban rögzítjük a későbbi ellenőrzés céljából.

Potenciálkülönbségek mérése:

A mérés lényege: A mérés a falazatban jelenlévő nedvesség mennyiségére és a nedvesség mozgási irányának behatárolására szolgál.

A falazatban több helyen mérési szondát elhelyezve a két szonda között a víztartalom függvényében elektromos feszültséget lehet mérni, mivel a falazatban áramló nedvesség a szerkezetben elektromos feszültséget indukál. A feszültség nagyságából és előjeléből lehet következtetni a fentiekre.(Az eredmények minél nagyobbak a víztartalom annál nagyobb. Pozitív mérésnél a falazatban a víz jelenleg is felfelé mozog, negatív mérésnél a víz a mérés idején lefelé mozog.)

AQUAPOL készülékek felszerelése: 

A készülék(ek)et a hangolási terv alapján szerelik fel a technikusok, az esetek többségében a mennyezetre rögzítve, de előfordul falra szerelés is falikarok segítségével. A berendezések labor körülmények között készülnek a technikusoknak a helyszínen csak a telepítési hely pontos kiválasztását (hangolási terv helyszínre történő adaptálása) és a rögzítést (különböző módok lehetségesek), valamint a készülék egyen potenciálra hozását kell elvégeznie. A felszerelés után a különböző zavaró faktorok kimérése történik, alacsony illetve magas frekvenciás zavarmérőkkel. Szükség esetén a telepítési hely módosítása.

Épületanalízis készítése:

Alaprajz készítése (kiegészítés a szükséges információkkal, színezés, falnedvesség emelkedési diagram elkészítése). Épület analízis csekklista, és a kísérő intézkedések csekklista kitöltése, a szükséges intézkedések megbeszélése rögzítése írásban.

Újabb potenciálkülönbségek mérése:

A készülék telepítése előtt elvégzett potenciálméréseket újra elvégezzük és ezek változásából kontrolálható az adott helyen a berendezés működése. A potenciál értékek az aquapol készülékek hatására jelentősen megváltoznak, ami már a telepítést követő 1 órában mérhető.

Védőburkolat elhelyezése, rögzítése:

Amennyiben az aquapol készülékek olyan helyre kerülnek telepítésre, hogy a mechanikai védelmük és a vagyonvédelmük nem biztosítható a technikusok védő burkolattal látják el a készülékeket. Ezen védelemre nagyon kevés esetben van szükség.

Mérési eredmények értékelése:

A mérési eredményeket a technikusok a helyszínen kiértékelik és felállítják a felújítás ütemtervét.

background

Székhelyünk

 • 2330 Dunaharaszti Templom u. 13/B.
 • Mobil: +36 70 333 1974

Telephelyünk

 • 3527 Miskolc Vágóhíd u. 4-6. sz. II. em.
Írjon és felvesszük Önnel a kapcsolatot 24 órán belül, vagy hívjon minket: 08:00 - 15:00 óra között.

Szombat, Vasárnap zárva vagyunk.

  Üzenjen nekünk!

  Írja le részletesen, miről szeretne információt kapni. Ha épületszerkezeti hibát szeretne megjavíttatni, kérjük írja le a pontos körülményeket. Fal típusa, milyen jellegű hibát tapasztalnak, a hiba kiterjedése, stb. 24 órán belül munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot.

  Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót.